توسط موسسه آموزش سازمان همیاری شهرداریهای  استان كلينيك مشاوره شهرداريهاي استان خراسان رضوي راه اندازي می شود.

در جلسه هم اندیشی مدیران بخش آموزش و هماهنگی امور شهرداریهای سازمان همیاری با تعدادی از شهرداران خراسان رضوی، ساختار و فرآیند راه اندازی واحد مشاوره شهرداری‏ها مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی سازمان همیاری شهرداریهای خراسان رضوی؛ جلسه همفكري تعدادی از شهرداران استان با مسئولان موسسه آموزش، مدیران واحد هماهنگی امور شهرداریهای سازمان همیاری به منظور بررسی نحوه و فرآیند راه اندازي كلينيك مشاوره شهرداريهاي استان خراسان رضوي، روز گذشته در موسسه آموزش، مشاوره و تحقیقات شهرداریها برگزار شد.

 در این جلسه علاوه بر مسئولان این موسسه آموزشی، بهرام نکاحی، علیرضا قلی زاده و هادی بارویی، شهرداران شاندیز، فریمان و چناران، علی طهرانی مدیر هماهنگی امور شهرداریهای سازمان همیاری و تعدادی از اساتید مرکز آموزش علمی کاربردی وابسته به این سازمان و صاحبنظران و مشاوران حوزه های مختلف مرتبط با مدیریت شهری، شرکت داشتند.

رئیس موسسه آموزش مشاوره و تحقیقات شهرداریهای استان در این جلسه با اشاره به لزوم آسیب شناسی مشکلات موجود در شهرداری های استان گفت: به منظور انتقال تجارب مدیریت شهری، ضرورت تشکیل و راه اندازی واحد مشاوره شهرداری های استان از سوی سازمان همیاری احساس شد که تلاش داریم با استفاده از همفکری تمامی صاحبنظران در راستا ایجاد موثر یک کلینیک مشاوره پر ظرفیت گام برداریم.

وی به مشکلات متعدد شهرداری ها اشاره و بیان کرد: برخی از مشکلات حوزه شهری به فضای اقتصادی حاکم بر کشور مربوط است که در قالب فرآیند اجرایی فعالیت واحد مشاوره نمی گنجد اما برخی از مشکلات این حوزه به قوانین بالادستی ارتباط دارد که واحد مشاوره شهرداریها با بررسی و ارائه پیشنهادات سعی بر رفع این دسته از مشکلات خواهد داشت

              

رئیس موسسه آموزش مشاوره و تحقیقات شهرداریهای خراسان رضوی ادامه داد: تمرکز این واحد بر مشکلات جاری شهرداریها اعم از مسائل حوزه شهرسازی شامل صدور پروانه، طرح تفضیلی، طرح جامع، تغییر کاربری، حرایم ساخت و سازها و... با توجه به قوانین، مصوبات شورای اسلامی شهرها، شورای عالی شهرسازی ایران، حوزه مالی شامل انجام معاملات مناقصه، تهاتر، مزایده و ...، حوزه درآمدی شامل انواع عوارض و بهای خدمات شهری، تعریف منابع جدید درآمدی و شناسایی فرصت های سرمایه گذاری شهرهاو ... و همچنین حوزه های حقوقی، اداری و استخدامی و ... خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده خدمات این مرکز در قالب مشاوره در محل شهرداری، در محل موسسه به صورت حضوری و تلفنی و مشاوره آنلاین خواهد بود.

قلی زاده، شهردار فریمان نیز در این جلسه به توان بالقوه شهرداری ها در انتقال تجارب در مباحث حقوقی، درآمدی، عمران، شهرسازی و ... اشاره کرد و گفت: این امر نیازمند فراهم سازی بستری مناسب برای برقراری و بالفعل کردن این ظرفیت است.

باروئی، شهردار چناران نیز ضمن اشاره به مشکلات سیستماتیک و اداری شهرداری ها به بحث آموزش و کمبود اطلاعات در خصوص مشاورین متخصص اشاره و بر ایجاد بانک اطلاعاتی در این زمینه به عنوان یک نیاز اساسی تاکید کرد.

نکاحی شهردار شاندیز نیز در این جلسه هم اندیشی ضمن تاکید بر مشکلات متعدد شهرداری ها، بر نیاز شهرداری ها به تخصص های گوناگون به منظور حل این مشکلات تاکید کرد.

خدیوی، عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی و مدیر گروه اقتصاد شهری پژوهشکده ثامن در ادامه بیان کرد: ما نیازمند توجه ویژه به شبکه مسائل شهری هستیم. مشکل امروزه شهرداری ها رشد ناموزون شهری است که پیامد خشکسالی روستاها و مهاجرت روستا به شهری است که باید در راس امور مربوطه قرار گیرد.

صانعی، معاون سابق دفتر شهری استانداری خراسان رضوی و یک یاز صاحبنظران این حوزه نیز در این زمینه اظهار داشت: در شهرداری ها مسائل متنابهی وجود دارد که نیازمند بررسی و شفاف سازی هستند که در این راستا فقدان وجود تیم های تخصصی مشاوره در جهت رفع مطلوب مشکلات شهرداری ها، کاملا احساس می شود.

نوروزی یکی دیگر از صاحبنظران حوزه شهری نیز در ادامه با تاکید بر اهمیت موضوع انتقال تجارب شهرداریها در این حوزه به لزوم تهیه فهرستی از امکانات و محدودیت های بیرونی و درونی این حوزه اشاره کرد و افزود: با این طبقه بندی منظم، می توان به اولویت بندی شبکه مسائل شهری به منظور کمک به حل مسائل و مشکلات شهرداریها، دست یافت.

شایان ذکراست، یکی از اصلی ترین رسالت های سازمان همیاری خراسان رضوی در حوزه آموزش و مشاوره به شهرداریها، آگاهی بخشی، پوشش کمبودها و تامین نیازهای مشاوره ای مهم و موثر شهرداران به ویژه در زمینه های حقوقی، شهرسازی، مالی، درآمدی و ... در جهت توانمندسازی این حوزه می باشد